In 2016 werd een lang gekoesterde wens van Arjan Biesheuvel werkelijkheid: Zijn eigen receptenboek boordevol recepten en weetjes met en over verse knoflook. Deze wens kwam eigenlijk voort uit frustratie. Als teler loopt hij namelijk vaak tegen onwetendheid aan. Mensen denken dat die twee knoflookbollen in een netje vers zijn. Integendeel! Die bolletjes zijn gedroogd en minstens een jaar oud. Terwijl de verse knoflookbollen van Biesheuvel Knoflook echt een verse groente zijn. En veel lekkerder.
Het boek bevat veel achtergrond informatie en ruim veertig recepten. Allemaal over het overheerlijke en gezonde product waar Arjan dagelijks mee bezig is, op de familieboerderij in de kop van Noord-Holland.
In zes hoofdstukken passeren onder andere de knoflookfamilie, uiteenlopende wetenswaardigheden en het teeltproces. De recepten variëren van tapas, ovenschotels en salades tot vis- en vleesgerechten. En van broodjes en soepen tot nagerechten met knoflook. Het gaat over groei, oogst en verwerking. Over gehakte verse knoflook. Over chef-koks.
Kortom, een uitgebreide kennismaking met een uniek, vers product.
Het boek is te verkrijgen in onze webshop.