surf-'n-turf salade met knoflooksaus

Ingrediënten:

  • 1 potje Biesheuvel knoflooksaus
  • 2 tl gehakte verse knoflook of 1 teen verse knoflook
  • 200 g witte rijst
  • 1 blik kikkererwten (410 g)
  • 15 g bladpeterselie (bakje)
  • 1 courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 ui
  • 90 g chorizoplakjes
  • 250 g cocktailgarnalen (diepvries)
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 snufje peper

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en spoel kort met koud water. Laat goed uitlekken.

Meng de rijst met de kikkererwten, knoflooksaus en peterselie.

Meng de courgette, paprika, ui, chorizo met de olijfolie, gehakte verse knoflook,  oregano en een snufje peper. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bakplaat en plaats deze in een voorverwarmde oven op 225 °C voor 10 minuten. 

Voeg de garnalen toe aan de ovengroenten en schep het geheel om. Plaats dan nog 10 minuten in de oven.

Schep de ovengroenten met de chorizo en de garnalen door de lauwwarme rijstsalade.

Eet smakelijk! 


Tip: Heerlijk met een vers stokbroodje met aioli van Biesheuvel Knoflook.


Scroll naar top