Gebruikerstips knoflookmarinades

Marinade Saté

Neem 200 g varkensvlees of kipfilet in blokjes gesneden. roer er 2 el (30 gram) marinade doorheen en voeg daarna nog 1 el (zonnebloem)olie en 1 el ketjap toe. Laat het minimaal 2 uur in de koelkast afgedekt marineren. Rijg het vlees eventueel aan satéstokjes en bak het gaar in een koekenpan of op de barbecue.

Marinade Vlees & Groente

Voor vlees: neem een stuk rund- of varkensvlees van ongeveer 150 g. Smeer het in 1 el (15 gram) marinade en daarna nog met 1 el (zonnebloem)olie. Bak het in een pan, oven of op de barbecue. 

Voor Groente: neem een mix van 200 g in grove stukken gesneden groente (bijvoorbeeld: aubergine, courgette en paprika). Roer er 1 el (15 gram) marinade doorheen en voeg daarna nog 1 el (olijf)olie toe. Doe het in een ovenschaal en bak het in ongeveer 15 minuten op 200 graden celsius in de oven gaar.  

Marinade Garnalen & vis

Neem 150 g (grote ongepelde) garnalen of vis. Roer er 2 el (30 gram) marinade doorheen en voeg daarna nog 1 el (zonnebloem)olie toe. Laat dit minimaal een uur in de koelkast afgedekt marineren. Bak de garnalen of vis tot ze gaar zijn in een wok of op de bacebecue. 

Scroll naar top