Tom ka kai soep
á la Patrick van der Grift
chef-kok van der Valk Wieringermeer

Recept van de maand - januari

Voor 4 personen:

  • 360 gram kipfilet, in reepjes gesneden
  • 400 gram kokosmelk
  • 1,2 liter kippenbouillon
  • 200 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • 8 plakjes Laos
  • 2 stengels citroengras (sereh)
  • 1 rode peper, in ringetjes gesneden
  • 3 eetlepels vissaus
  • 3 eetlepels limoensap
  • 2 theelepels gehakte verse knoflook
  • 4 handjes taugé

Bereidingswijze:

Plet de stengels citroengras en snijd ze doormidden. Neem een ruime soeppan en breng de bouillon, laos, citroengras, knoflook, rode peper en basterdsuiker zachtjes aan de kook. Zodra het geheel kookt, voeg je de kokosmelk toe.

Voeg vervolgens de kipreepjes en champignons toe en laat dit op laag vuur al roerend sudderen, tot de kip gaar is. Voeg vervolgens de vissaus, het limoensap en de taugé toe. Laat twee minuutjes pruttelen en schep dan de Tom Ka Kai op. Het citroengras en de laos kan je voor het opdienen uit de soep vissen of aan tafel eruit halen.

Scroll naar top