Voorbereiding:
Snipper de ui en hak de knoflookteentjes. Snijd de worteltjes in plakjes. Was de tomaten en snijd ze in stukken Doe het gehakt in een kom, breng op smaak met peper en zout. Draai er met vochtige handen kleine balletjes van en zet deze weg in de koelkast. Snijd de stelen van de peterselie af, hak het blad ragfijn en zet dit tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in de soeppan en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten. Doe de tomaten, en de wortel erbij en laat dit een paar minuten bakken. Voeg nu de bouillontabletten en 1½ liter water toe. Doe de tomatenpuree erbij en roer het er doorheen. Breng de soep aan de kook en laat haar 20 minuten zachtjes pruttelen. Pureer nu alles met een staaf mixer. De soepballetjes, peterselie en de vermicelli kan er nu bij. Laat nog even zachtjes koken tot de vermicelli en de gehaktballetjes gaar zijn. Breng de soep verder op smaak met wat peper en zout.