Bereidingswijze:
1. Doe de bloem, gist, het zout en de zonnebloemolie in een diepe kom. Voeg de melk toe. Kneed alle ingrediënten samen gedurende 10-15 minuten tot een samenhangend deeg.
2. Pel de ui en snipper deze. Snijd de wortel, courgette, puntpaprika en champignons klein.
3. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de gele ui, wortel, courgette, puntpaprika en champignons toe. Bak 4 minuten. Voeg het gehakt en de marinade saté toe. Bak 6 minuten. Laat het gehaktmengsel compleet afkoelen.
4. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken. Maak er bollen van.
5. Druk het deeg plat en rol het uit tot een cirkel van 16 cm. Smeer er een laagje knoflooksaus op, gevolgd door een plakje cheddar kaas. Schep het gehaktmengsel erop. Vouw dicht en vorm weer tot een mooi bolletje.
6. Bedek de bakplaat met een vel bakpapier. Leg de gehaktbroodjes erop. Smeer ze in met eigeel en garneer met sesamzaad. Laat de broodjes weer rijzen voor een half uur of tot ze in formaat zijn verdubbeld. Leg de gehaktbroodjes in een voorverwarmde oven op 200°C voor 10-15 minuten of tot de broodjes mooi goudbruin zijn gekleurd.
Eet smakelijk!