Verse Knoflook

Iedereen denkt dat je met verse knoflook kookt wanneer je zelf een knoflookteentje perst van een knoflookbol uit een netje of een streng. Helaas is dit gedroogde teentje al minstens een jaar oud. In tegenstelling tot de verse knoflook van Biesheuvel, die is echt vers!

Doordat de gedroogde knoflook al minstens een half jaar oud is, smaakt deze vaak een beetje muffig. Tijdens het drogen van deze knoflook worden zwavelverbindingen aangemaakt. Hoe ouder de knoflook, hoe meer zwavelverbindingen. Deze worden niet door het lichaam verteerd, maar opgenomen in het bloed, waardoor het onderdeel wordt van de lichaamsgeur en adem. Ook ontwikkelt zich tijdens het drogen een kiempje, met daarin alle smaakstoffen voor een compleet nieuwe bol. Dit versterkt de slechte adem.

Verse knoflook wordt geoogst voor de kiem zich heeft gevormd en door de juiste koel- en bewaartechniek krijgt de knoflook geen kans deze alsnog te vormen. Ook ontstaan er geen zwavelverbindingen door de knoflook te bewaren op de juiste manier. Het allerbelangrijkste voordeel van verse knoflook is dus dat je geen slechte adem krijgt van het eten van deze goddelijke smaakmaker. Bovendien is verse knoflook nog zacht en sappig en heeft het een heerlijk frisse smaak.

Het hele jaar door verse knoflook!

Onze eigen oogst kunnen wij leveren tot medio november, december. Daarna importeren wij de verse knoflook uit andere landen. Standaard leveren wij in flowpack (2 bolletjes in een verpakking) en 1 – 5kg. Daarnaast zijn er verschillende verpakkingen mogelijk.

Verse knoflook is super gezond!

Al eeuwen lang wordt knoflook geprezen om haar gezonde eigenschappen. Het is niet voor niets dat onze verre voorouders geloofden dat knoflook een heilzame werking heeft, want in de loop der eeuwen is veel onderzoek naar knoflook gedaan en is onomstotelijk vast komen te staan dat knoflook je gezondheid ondersteunt. Green Med Info (GMI), de internationale online database op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar de werking van natuurlijke medicijnen, heeft 133 onderzoeken naar de effecten van knoflook geïnventariseerd, en vond in totaal meer dan 150 verschillende voordelen die knoflook op je gezondheid kan hebben. Belangrijke voordelen die worden genoemd is cholesterolverlaging en de krachtige antibacteriële, antivirale en antischimmel eigenschappen.

Allicine: het geheim van knoflook

Wanneer allicine in het lichaam verteerd wordt, komt daar sulfonzuur (organische zwavelverbinding) bij vrij. Dat is een stof die vrije radicalen uit je lichaam weert, waardoor ontstekingen voorkomen kunnen worden. Ook andere bestanddelen uit knoflook hebben antibacteriële eigenschappen; in de oudheid werd het goedje zelfs op wonden gesmeerd om ze te ontsmetten!

Ontstekingen en ontstekingsziekten liggen ten grondslag aan allerlei kwalen die in de westerse wereld veel voorkomen, en het is daarom heel verstandig om je dieet zo vorm te geven dat je daar zo veel mogelijk maatregelen tegen neemt. Knoflook is daar dus een goed hulpmiddel bij!

De beste manier om knoflook te eten om je gezondheid te ondersteunen

Wil je het maximale voordeel uit knoflook halen, voeg dan elke dag verse knoflook aan je voedingspatroon toe. Om ervoor te zorgen dat de gezonde allicine in de knoflook vrij komt kun je het beste een paar teentjes verse knoflook persen of fijnhakken.

Scroll naar top