21246480_1442530575784283_7369300619824069500_o

Biesheuvel Knoflook in gesprek met van der Valk Wieringermeer

Tien vragen aan Patrick van der Grift

1.Wil je jezelf voorstellen? Mijn naam is Patrick van der Grift ik ben 47 jaar oud en woon in de Wieringermeerpolder. In mijn carrière als kok heb ik bij meerdere restaurants in Noord-Holland gewerkt. Ik ben nu al ruim 15 jaar werkzaam bij Restaurant van der Valk. Hier ben ik begonnen als souschef en later als chef-kok.

2. Kan je wat vertellen over het restaurant van der Valk Wieringermeer? Restaurant van der Valk is een onderdeel van het hotel van der Valk. Namelijk Hotel Wieringermeer. Het ligt direct aan de A7 op zo’n 40 autominuten afstand van Amsterdam. Het hotel beschikt over meerdere multifunctionele zalen voor bijvoorbeeld bijeenkomsten, een gezellige hotelbar en uiteraard een sfeervol restaurant.

3. Hoe heb je Biesheuvel Knoflook leren kennen? Samen met een collega heb ik een rondleiding gehad bij jullie op het bedrijf. Daar hebben wij gesproken over jullie producten en gezien hoe ze geproduceerd worden. De hoge kwaliteitseis gaf bij ons de doorslag om met jullie product te gaan werken.

4. Waarom kies je voor Biesheuvel Knoflook? Dat is simpel. De kwaliteit natuurlijk. De gehakte verse knoflook is gewoon ontzettend goed. Er zijn ook concurrenten op de markt met een soort gelijk product maar die halen het lang niet met de kwaliteit van Biesheuvel. Dat is net een soort appelmoes dat naar knoflook ruikt. Er gaat niets boven Biesheuvel gehakte verse knoflook.

5. Wat vind je van de producten met verse knoflook? Top, het is veel lekkerder dan met gedroogde. Dat komt omdat het zachter en frisser van smaakt is. En het voordeel is natuurlijk dat je van verse knoflook minder uit je mond gaat ruiken. In ons hotel gebruiken wij ook de sauzen van Biesheuvel Knoflook. Wij serveren Aioli, Knoflook’naise en Knoflook Ketchup van Biesheuvel. 

6. Op welke manier gebruik je verse knoflook in je gerechten? Eigenlijk gebruik ik het bij ieder gerecht waar het goed bij past. Ik bak het aan met een klein beetje olie dan kan je het gemakkelijk in een gerecht toepassen. Eenvoudig en lekker!

7. Hoe zagen de feestdagen er dit jaar voor jullie uit? Droevig. Wij waren helaas met de Kerstdagen dicht door de corona maatregelingen. Dit wil je niet, je hoopt natuurlijk zoveel mogelijk klanten blij te maken met leuke avond en een heerlijk gerecht. Zeker als Kok doe je er alles aan om een de Kerstdagen zo smaakvol mogelijk in te vullen. Dit is hopelijk een periode om snel te vergeten.

Patrick van der Grift

8. Wat is voor jou het grootste verschil tussen gedroogde en verse knoflook? Verse knoflook is veel lekkerder. Een verse bol knoflook is ook compleet te gebruiken. Ook de groene steel is te verwerken in een gerecht. Ook wij kiezen voor vers gehakte knoflook. Het is makkelijk sneller en daarom beter toe te voegen dan gedroogde knoflook. Buiten dat verse knoflook fijner van smaak is en dus ook beter te doseren.

9. Wat is je favoriete gerecht met verse knoflook? Ik vind de Tom Ka Kai soep heel erg lekker. Dat komt van origine uit Thailand. Een lekkere pittige soep met kip, kokos melk, rode peper en andere groentes waaronder natuurlijk verse knoflook!

10. Welke kook tip geef je mee aan de thuiskok die met verse knoflook wil koken? Koop voor jezelf de verse gehakte knoflook. Dit is ontzettend handig. 1 theelepel is namelijk hetzelfde als een teentje verse knoflook. Gemakkelijker is er niet. Voeg het bij een klein beetje olie en je combineert het gemakkelijk bij ieder gerecht. Simpel en erg lekker.

 

Scroll naar top