Stiel buiten

Biesheuvel Knoflook in gesprek met Restaurant Stiel

Tien vragen aan Muus Rietveld

1.Wil je jezelf voorstellen? Mijn naam is Muus Rietveld, eigenaar van Restaurant Stiel in Schagen en vader van 3 kinderen (Emily van  5, Louise van 3 en Hannah van 2 jaar). Ik ben al 22 jaar samen met Maike Zijp en wij wonen in Groet.

2. Kan je wat vertellen over het restaurant Stiel? Samen met Lars de Bois en Maike Zijp ben ik 5 jaar geleden begonnen met ons restaurant op de Markt in Schagen. Restaurant Stiel. Onze lat ligt hoog maar met een lage drempel, geopend voor lunch en diner. Wij staan bekend om onze Chefs bar waar je bij de keuken plaats neemt aan een verhoogde bar om zo een uniek kijkje in de keuken te krijgen.

3. Hoe heb je Biesheuvel Knoflook leren kennen? Tijdens de eerste lockdown zijn wij van restaurant naar vers winkel omgeturnd. Wij zijn opzoek gegaan naar de beste regionale producten die goed aansluiten bij de kwaliteit van ons restaurant maar ook in onze winkel. Hierbij is Biesheuvel Knoflook een perfecte match. Dat merken wij vooral aan de mensen die bij ons eten en boodschappen kwamen doen.

4. Waarom kies je voor Biesheuvel Knoflook? Smaak en kwaliteit is voor ons het allerbelangrijkst! Daarnaast is de prettige samenwerking ook veel waard.

5. Wat vind je van de producten met verse knoflook? Vooral de creativiteit en de smaken van Biesheuvel spreken ons erg aan. Er is voor veel gerechten een product op maat.

6. Op welke manier gebruik je verse knoflook in je gerechten? Van soep tot saus of marinade. Ik kan zo nog wel even doorgaan 🙂 Verse knoflook is zeker een basis in de keuken die er altijd moet zijn.

7. Waar haal je de inspiratie voor een nieuwe menukaart vandaan? Door zelf door te ontwikkelen, uit te proberen en iedereen in het bedrijf er bij te betrekken. En door veel bij collega’s te eten (of te bestellen nu in de lockdown). Inspiratie komt vaak uit de gekste dingen. Het maakt niet uit of je ergens bij een 3 sterren restaurant bent of een hamburger eet, een boek leest, ga zo maar door…

8. Wat is voor jou het grootste verschil tussen gedroogde en verse knoflook? Ook hier komen we uit bij smaak. De smaak van verse knoflook is milder en eleganter dan de gedroogde versie. Vers is ook makkelijker rauw te verwerken in een gerecht.

9. Wat is je favoriete gerecht met verse knoflook? Dat is voor mij overduidelijk knoflooksoep! Mét verse knoflook natuurlijk! Klik hier voor het recept van de maand.

10. Welke tip geef je mee aan de thuiskok die met verse knoflook wil koken? Gewoon doen en proberen! Tegenwoordig is het heel makkelijk om goede recepten te vinden op internet en zeker ook op de website van Biesheuvel Knoflook. 🙂

Wanneer je geen zin hebt om zelf te koken, kun je altijd bij ons terecht. Wij zorgen er voor dat je in de watten wordt gelegd en niets te kort komt. www.restaurantstiel.nl

Scroll naar top