Knoflooksoep
á la Muus Rietveld van restaurant STIEL

Recept van de maand - april

Ingrediënten:

  • 1 bol verse knoflook
  • 400 ml kippenbouillon
  • 200ml kookroom 
  • 1 kleine aardappel (geschild)
  • 4 takjes tijm
  • Zout en peper
  • 3 drupjes tabasco
  • olijfolie

Extra toevoeging: Wat stoofvlees en wat extra gesneden groene kruiden.

Tip: Heb je geen verse bol knoflook in huis? Gebruik dan gehakte verse knoflook.

Bereidingswijze:

Neem de verse bol knoflook en hak deze fijn. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes.

Zet de verse knoflook samen met de aardappel en de tijm zachtjes aan in een klein beetje olijfolie. Schenk na een minuut of 5 de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook in tot 2/3 en giet de kookroom erbij. laat nu weer zachtjes inkoken tot 2/3. Verwijder de takjes tijm en pureer met een staafmixer of blender. Zeef de soep en breng op smaak met zout, peper en tabasco.

Extra toevoeging: het is heerlijk om wat stoofvlees en wat gesneden groene kruiden in de soep toe doen voor je het serveer.

Scroll naar top