Biesheuvel Knoflook in gesprek met Restaurant / Eeterij Ongder de Kukel

Tien vragen aan Henry Heutink

1. Wil je jezelf voorstellen? Mijn naam is Henry Heutink, eigenaar en chefkok van Eeterij Ongder De Kukel, Charme logies Wadzout´t en Chocolaterie Sjokoolaatje.

2. Kan je wat vertellen over Eeterij Ongder de Kukel? Ongder de Kukel ben ik samen met mijn vrouw Berber Heutink – de Lange  begonnen in 2004. Het is een boergondisch restaurant met een warme en gezellige inrichting wat zorgt voor een intieme sfeer. Dit wordt inmiddels al het 18e jaar dat Ongder de Kukel bestaat. En nog steeds naar onze volle tevredenheid. Het is onderstussen een echt familie bedrijf geworden. Onze kinderen Cliff heutink en Fonesse Hoftijzer werken ook beide in de zaak. Fonesse werkt in de bediening en Cliff in de keuken.

  3. Hoe heb je Biesheuvel Knoflook leren kennen? Ik heb Biesheuvel Knoflook leren kennen omdat Arjan samen met zijn gezin vaak bij Ongder de Kukel komt eten. Tijdens een gesprek kwam natuurlijk verse knoflook ter sprake. Zo is het contact tot stand gekomen. Nu gebruiken wij verse knoflook in de keuken. Ook hebben wij de producten met verse knoflook meerdere keren toegevoegd in onze thema-boxen die wij ook verkopen tijdens de lockdown. Helaas is ons restaurant op dit moment gesloten vanwege de maatregelingen rondom het coronavirus. Maar uiteraard kunt u bij ons terecht voor heerlijke gerechten die kunnen worden afgehaald. Klik hier om onze gerechten te kunnen bestellen.

4. Waarom kies je voor Biesheuvel Knoflook? Omdat het gewoon de beste verse knoflook is die er te koop is!! Als je knoflook gebruikt gebruik dan verse knoflook van Biesheuvel.

5. Wat vind je van de producten met verse knoflook? Stuk voor stuk heerlijke producten. Prima smaak en de verse knoflook komt echt tot zijn recht in elk product. dat proef je gewoon.

6. Op welke manier gebruik je verse knoflook in je gerechten? Wij gebruiken de verse knoflook vooral in onze kruidenboters, soepen en sauzen.

7. Waar haal je de inspiratie voor een nieuwe menukaart vandaan? Die inspiratie komt eigenlijk vanzelf. Wij werken veel met streekproducten en verse vis dus dan is er altijd inspiratie genoeg. Je kijkt natuurlijk altijd om je heen en zo nu en dan heb je een ingeving en denk je dit moet op de kaart. Kijk eens op onze website: www.odk.nl voor de menukaart.

8. Wat is voor jou het grootste verschil tussen droge en verse knoflook? Verse knoflook heeft veel meer smaak dan droge knoflook. Logisch het is natuurlijk vers. 

9. Wat is je favoriete recept met verse knoflook? Één favoriet recept heb ik eigenlijk niet. Ik vindt gewoon alles lekker waar verse knoflook inzit. Maar als ik dan toch zou moeten kiezen is onze huisgemaakte pittige knoflookolie waar wij onze gamba’s in bakken wel echt een toppertje. Klik hier voor het recept!

10. Welke kook tip geef je mee aan de thuiskoks die met verse knoflook willen koken? Bij het verwerken  van de verse knoflook moet je opletten dat het niet te heet wordt verwarmd. Dan heb je het risico dat het bitter wordt. “Dus slowcooking zoals ze in Thailand zeggen”

 

Scroll naar top