Biesheuvel Knoflook in gesprek met Esther Uva van Restaurant Mario uit Wijdewormer

Wil je jezelf voorstellen? Ik ben Esther Uva, getrouwd met Alessandro, de oudste zoon van Mario. Je vindt mij achter de schermen bij Restaurant Mario. Ik hou me voornamelijk bezig met de promotie van het Restaurant.

 Kun je iets vertellen over jullie bedrijf? Restaurant Mario bestaat al ruim 50 jaar. Alessandro zijn vader is begonnen met het restaurant. Hij is helaas in 2013 overleden. Ter ere van het 50 jarig bestaan hebben wij een boek gemaakt over het ontstaan van het restaurant en over de familie. Met allemaal heerlijke Italiaanse recepten.              Wij hebben een hecht team (ons elftal), met ons erbij zijn we met z’n dertienen. We voelen ons een familie.

Hoe heb je Biesheuvel Knoflook leren kennen? In 2018 via de Allerhande van Albert Hein. Er verscheen een Italiaanse editie van de Allerhande en ze hebben de rubriek Kookgeheimen aan ons restaurant besteed.                                                                    Aangezien wij in die tijd besloten hadden om met lokale producten te willen werken, zijn wij op zoek gegaan naar ingrediënten en producten uit de streek. Zodoende kwamen we bij jullie uit voor de knoflook. Wij zijn toen heel hartelijk ontvangen bij jullie op het bedrijf door Arjan en hebben kennis gemaakt met jullie verse knoflook.

Hoe is jouw ervaring met verse knoflook?  Ik vind het zo’n fijn product, een heel verschil met de gedroogde knoflook. Het is een hele milde geur, lekker fris en de smaak is heel subtiel. Je kunt er niet zo snel te veel van gebruiken, het is een smaak die niet overheerst in een gerecht. Wanneer je het verhit, blijft de verse knoflook mooi wit, terwijl de gedroogde knoflook heel snel bruin verkleurd.

Waar halen jullie de inspiratie voor een nieuwe menukaart vandaan? Wij hebben geen menukaart. Wij serveren standaard 7 gangen, die varieert per avond. Zo willen we iedereen kennis laten maken met de verschillende soorten smaken uit de Italiaanse keuken. Onze familierecepten zijn de leidraad van ons menu. Het is wel zo dat we met onze tijd meegaan. Nu is het bijvoorbeeld ook belangrijk dat je vegan op je menu hebt staan, wij passen onze bestaande familierecepten hierop aan. Wij vinden het ook belangrijk om het verhaal achter de producten te weten en vinden het ook leuk om dit verhaal te vertellen aan de gaste

www.restaurantmario.nl

Wat is jouw favoriete gerecht met verse knoflook? Ooit hebben we bij kennissen knoflooksoep gegeten. De smaak van deze soep verraste ons echt. Zo bijzonder dat je wel de verse knoflook proeft maar in een milde en frisse smaak.

Welke tip geef je mee aan de thuiskok die met verse knoflook wil koken? Ja, gebruik verse knoflook, zou ik zeggen! (dit vinden wij natuurlijk de beste tip) Je kunt de verse knoflook helemaal gebruiken, je hebt nagenoeg geen afval. Het is zo’n heerlijk ingrediënt en ook om te verwerken. Het laat ook nagenoeg geen geur aan je handen achter.

Scroll naar top