DSC06179

Biesheuvel Knoflook op bezoek bij Alain Caron

10 vragen aan Alain Caron

1. Wil je jezelf voorstellen? Mijn naam is Alain Caron ik ben 63, ondertussen ben ik veertig jaar in Nederland. Veel gekookt in verschillende zaken Nederland en daarnaast ook veel in het buitenland, in totaal heb ik zestien boeken geschreven. Ook kan je mij kennen van verschillende tv programma’s zoals Masterchef, Koken op zee, de Keuringsdienst van waarde en Binnenstebuiten.

2. Kan je wat vertellen over je restaurants? In totaal heb ik vier restaurants in Amsterdam, de Gouden Reael, Grand Caron, Petit Caron en Café Caron. Mijn zoon doet voornamelijk de organisatie en ik hou mij hoofdzakelijk bezig met de smaak en kwaliteit van onze gerechten.

3. Hoe heb je Biesheuvel Knoflook leren kennen? Ik heb Biesheuvel Knoflook in 2011 leren kennen door de keuringsdienst van waarde en vier jaar geleden toen Arjan Biesheuvel zijn eigen boek uit bracht en eind 2019 kwam ik weer met Biesheuvel in aanraking door de opnames van BinnensteBuiten, dus ik ken Biesheuvel eigenlijk al heel lang.

4. Waarom kies je voor Biesheuvel Knoflook? Dat zijn eigenlijk twee dingen, een ik hou van verse knoflook en twee Biesheuvel heeft hele mooie knoflook van goede kwaliteit.

5. Wat vind je van het product verse knoflook? Ik vind verse knoflook heerlijk! Ik gebruik zelf altijd zo vers mogelijke knoflook, niet van die gedroogde knoflook, vers heeft een mooiere smaak.

6. Op welke manier gebruik je verse knoflook in je gerechten? Op heel veel verschillende manieren, vers, gekonfijt, ik maak er crème van, doe het in de marinade, ik gebruik het in alles waarvan ik denk dat het smaak kan toevoegen. Nu heb ik bijvoorbeeld een vinaigrette voor oesters en daar ga ik straks een klein beetje verse knoflook bij gebruiken. Een klein beetje om het net dat heerlijke `parfum` van knoflook te geven.


Arjan Biesheuvel, Alain Caron en Thomas Demuth chef de cuisine bij de Gouden Reael

7. Omschrijf verse knoflook in twee woorden Zeer mooi parfum! Gerechten net dat beetje extra geven met het parfum van knoflook daar gaat het om. En daarnaast is het een mooi zacht product. Dus ik zou zeggen parfum en zacht.

8. Wat is voor jou het grootste verschil tussen droge en verse knoflook? Als de droge knoflook oud wordt dan worden ze muf en dat heb je niet bij de verse bollen knoflook.

9. Wat is je favoriete recept met verse knoflook? Oei dat is een moeilijke… Maar knoflook met sperziebonen vind ik echt een te gekke combinatie. En crème van knoflook met jus en gebraden kip vind ik ook geweldig. Knoflook in een vinaigrette is ook heel lekker maar daarbij moet je niet te veel knoflook toevoegen want het moet niet overheersen.

10. Welke kook tip geef je mee aan de thuiskoks die met verse knoflook willen koken? Het is heel lekker om de knoflook super fijn te snijden en daar ja gerecht mee afmaken en wat ik ook heerlijk vind is gepofte knoflook uit de oven, dat is mooi voor een dressing, mooi om pure van te maken. O en wat ik ook leuk vind is de knoflook raspen, er is zoveel mogelijk met verse knoflook!

Terug in de tijd - Alain Caron werd in 2011 enorm verrast door de verse Nederlandse knoflook

Scroll naar top