Restaurant leuk buitenkant

Biesheuvel Knoflook in gesprek met Restaurant Leuk! Eten en Drinken

Tien vragen aan Hans Berends

1. Wil je jezelf voorstellen? Mijn naam is Hans Berends. Samen met mijn vrouw runnen wij twee restaurants. Namelijk Restaurant Leuk! Eten en drinken. Gevestigd in Schagen en Den Helder.

2. Kan je wat vertellen over het restaurant Leuk?  Zo’n 10 Jaar geleden zijn mijn vrouw Ratna en ik begonnen met het restaurant Leuk eten en drinken in Schagen. Wij zijn een laagdrempelig restaurant waar wij werken met regionale producten. Onder andere serveren wij high tea, brunch, lunch en diner. Zoals onze naam al luid proberen wij ook onze gerechten op een leuke manier te serveren. 5 jaar geleden hebben wij restaurant Leuk! Eten en drinken in Den Helder geopend.

3. Hoe heb je Biesheuvel Knoflook leren kennen? Omdat wij in de buurt wonen van het bedrijf! Wij zochten naar verse producten in de streek. Zo kwamen wij terecht bij Biesheuvel Knoflook terecht. Verser dan verse knoflook. Zo doende zijn er meerdere gerechten op onze menukaart terecht gekomen waarin de verse knoflook verwerkt is.

4. Waarom kies je voor Biesheuvel Knoflook? We werken met Biesheuvel knoflook omdat het mooi aansluit op onze bedrijfsvisie. Wij werken graag met streekgebonden en duurzame producten. Dat vinden wij belangrijk. Zo dus ook de verse knoflook.

5. Wat vind je van de producten met verse knoflook? De producten van Biesheuvel Knoflook zijn zeer vers van kwaliteit en hebben een mooie uitstraling. Je koopt een eerlijk product zonder te veel toevoegingen en poespas.

6. Op welke manier gebruik je verse knoflook in je gerechten? Wij gebruiken de verse knoflook om knoflookolie van te maken. Hier kunnen wij vele gerechten mee maken. Ook poffen wij de verse knoflook om daar heerlijke knoflooksoep van te maken. Echt een aanrader!

7. Waar haal je de inspiratie voor een nieuwe menukaart vandaan? De inspiratie komt overal wel vandaan. Soms uit ons eigen team. Tegelijkertijd halen wij ook veel inspiratie van sociale media. Daar staan soms leuke ideeën of gerechten op waar wij onze eigen draai aangeven.

8. Wat is voor jou het grootste verschil tussen droge en verse knoflook? Het verschil tussen verse en droge knoflook is wat ons betreft dat de verse knoflook wat milder van smaak is. Dat heb je met droge knoflook niet. De droge knoflook heeft een langere nasmaak wat minder prettig is.

9. Wat is je favoriete recept met verse knoflook? Het favoriete recept waar wij de verse knoflook in verwerken is volgens ons de Wieringer Tomatensoep. Dit recept komt van mijn zwager Ingo Halfweeg. Te koop op de website: www.wieringertomatensoep.nl

10. Welke kook tip geef je mee aan de thuiskoks die met verse knoflook willen koken? Kook tip voor thuiskoks. Dat is eigenlijk heel simpel. Beter iets te veel verse knoflook dan te weinig! Het voegt echt wat toe aan het gerecht.

Scroll naar top